Brød og bagværk
23. maj 2013Kiksekage i luksus-udgaven
Kiksekage er en god gammeldages klassiker fyldt med chokolade og så naturligvis kiks. Prøv denne opskrift der giver den klassiske kiksekage lidt ekstra luksus
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Foto Bjørn Jakobsen
Ingredienser til kiksekage
250 g god, mørk chokolade
250 g usaltet smør
1 stang vanilje eller 1 tsk fra Tørsleffs vaniljekværn
50 g sukker
3 spsk cognac
250 g fuldkorns-digestivekiks
100 g pekannødder
LÆS OGSÅ: Gammeldags kiksekage med chokolade
Sådan laver du kiksekage
- Smelt chokolade og smør forsigtigt sammen med vanilje og sukker.
- Rør cognac, knuste kiks og grofthakkede nødder i.
- Hæld massen i en sandkageform - denne opskrift på kiksekage passer til en lille sandkageform - og stil koldt i mindst 2 timer.
- Vend kagen ud af formen og skær i skiver.
Denne lækre rugbrødslagkage passer perfekt til det kagebordet