Brød og bagværk
23. maj 2013

Kiksekage i luksus-udgaven

Kiksekage er en god gammeldages klassiker fyldt med chokolade og så naturligvis kiks. Prøv denne opskrift der giver den klassiske kiksekage lidt ekstra luksus
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Kiksekage i luksus-udgaven

Foto Bjørn Jakobsen

Ingredienser til kiksekage

250 g god, mørk chokolade
250 g usaltet smør
1 stang vanilje eller 1 tsk fra Tørsleffs vaniljekværn
50 g sukker
3 spsk cognac
250 g fuldkorns-digestivekiks
100 g pekannødder

LÆS OGSÅ: Gammeldags kiksekage med chokolade

Sådan laver du kiksekage

  • Smelt chokolade og smør forsigtigt sammen med vanilje og sukker.
  • Rør cognac, knuste kiks og grofthakkede nødder i.
  • Hæld massen i en sandkageform - denne opskrift på kiksekage passer til en lille sandkageform - og stil koldt i mindst 2 timer.
  • Vend kagen ud af formen og skær i skiver.

Denne lækre rugbrødslagkage passer perfekt til det kagebordet

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs mere om:

Læs også