Brød og bagværk
11. marts 2016

Kiksekage uden sukker

Selvom denne kiksekage er helt uden sukker er den både sød, sundere og i særdeleshed syndig! Så spis bare løs - med god samvittighed!
Af: Xenia Østerby Jensen "Sødt, sundere, syndigt"
Kiksekage uden sukker

Kiksekage uden sukker ca. 12 skiver

Når du hører ordet ”kiksekage”, tænker du måske straks på palmin og tarvelige chokoladeefterligninger, men så skal jeg hurtigt få dig på andre tanker igen. Denne kiksekage er nemlig alt andet end tarvelig. I stedet for palmin, som blev brugt tidligere, bruger vi her ægte smør, og i stedet for billigt kakaopulver bruger vi god kvalitetschokolade. Kiksene bager vi naturligvis selv, for de skal selvfølgelig også være uden sukker og mel. Det tager lige et øjeblik længere end at bruge færdigkøbte vaniljekiks, men resultatet er det hele værd. Denne kiksekage er både sød, sundere og i særdeleshed syndig!

DET SKAL DU BRUGE TIL KIKSEKAGE UDEN SUKKER

Til kiksene150 g mandelmel2 spsk. melis af sukrin+½ tsk. vaniljepulver¼ tsk. salt50 g smeltet kokosolie1 æggehvide Til chokolademassen150 g smør 25-50 g melis afsukrin+ (kan udelades)300 g chokolade2 æggeblommer PRØV OGSÅ: Kiksekage uden sukker smager lige så godt som dem med. Men, hvis du er mere til udgaven med sukker kan du få opskriften på kiksekage de luxe her

Opskrift - sådan laver du kiksekage uden sukker

KiksForvarm ovnen til 160 °C varmluft.Bland alle ingredienser til kiksene til en samlet dej. Rul ud til et par mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir, og skær dem i passende størrelse med en kniv. Bag kiksene i ca. 20 minutter, til de er gyldne. Skil dem evt. fra hinanden, når de er halvvejs, så de kan blive godt sprøde i kanterne. Afkøl dem helt. KiksekageSmelt så smørret sammen med melis af sukrin+ i en kasserolle.Hak imens chokoladen. Når smørret er smeltet, tages gryden af varmen, og chokoladen smeltes i det varme smør. Rør æggeblommerne i blandingen. Beklæd en brødform med husholdningsform eller brug en silikoneform. Fordel et lag chokolade nederst i bunden, og læg herefter et lag kiks ovenpå. Gentag, til alt fyld er brugt. Afslut med et lag chokolade. Dæk med husholdningsfilm, og sæt kiksekagen på køl i mindst 6 timer. Tag gerne ud af køleskabet ca. 30 minutter inden servering, så det er nemmere at skære pæne skiver. PRØV OGSÅ: De lækreste hjemmelavede flødeboller uden sukker - så kan der spises igennem med god samvittighed...

Læs mere om:

Læs også