Brød og bagværk
24. januar 2014Klassisk honningbrød
Honningbrød, er det en fedtfattig kage eller et sødt brød? Der er ingen smør i dejen, men honning og varme krydderier sørger for en lækker, kageagtig smag. Skær tykke skiver, og servér med lidt koldt smør – og bestem selv, om du vil kalde det kage eller brød
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Klassisk Honningbrød
INGREDIENSER: Det skal du bruge
250 g honning250 g muskovadosukker1 dl friskpresset appelsinsaft½ dl vand1 æg500 g hvedemel1 tsk. natron1 tsk. stødt ingefær1 tsk. kanel1 tsk. pomeransskal1 tsk. allehånderevet skal af 1 usprøjtet appelsin125 g store rosiner (eller soltørrede tranebær)1½ liter stor randform eller rugbrødsform Læs også: Honningbrød med en sød og lækker smag af valnødder