Brød og bagværk
24. januar 2014

Klassisk honningbrød

Honningbrød, er det en fedtfattig kage eller et sødt brød? Der er ingen smør i dejen, men honning og varme krydderier sørger for en lækker, kageagtig smag. Skær tykke skiver, og servér med lidt koldt smør – og bestem selv, om du vil kalde det kage eller brød
Af: Camilla Zarah Lawes
Klassisk honningbrød

Foto: Lars Ranek

Klassisk Honningbrød

INGREDIENSER: Det skal du bruge

250 g honning250 g muskovadosukker1 dl friskpresset appelsinsaft½ dl vand1 æg500 g hvedemel1 tsk. natron1 tsk. stødt ingefær1 tsk. kanel1 tsk. pomeransskal1 tsk. allehånderevet skal af 1 usprøjtet appelsin125 g store rosiner (eller soltørrede tranebær)1½ liter stor randform eller rugbrødsform Læs også: Honningbrød med en sød og lækker smag af valnødder

Opskrift - sådan laver du klassisk honningbrød

Varm forsigtigt honning, sukker, appelsinsaft og vand op i en gryde, til sukkeret smelter. Afkøl let, og rør resten af ingredienserne direkte i gryden. Fordel dejen i en smurt randform eller rugbrødsform. Bag kagen i en 150° varm ovn i ca. 40 minutter. Tjek med en spids kniv eller en kødnål, om kagen er gennembagt. Honningbrødet må endelig ikke blive for tørt. PRØV OGSÅ: Chokoladebrød uden mel

Læs også