Krydret brød med æble
Foto: Columbus Leth
Krydret brød med æble
(9 stk.)
30 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk. akaciehonning
1 tsk. havsalt
1 knust stjerneanis
½ dl olivenolie
1 mellemstort æble, revet
100 g durumhvedemel
300-400 g hvedemel
TOPPING:
2 spsk. fennikelfrø
olivenolie
Opløs gæren i vandet. Tilsæt honning, salt, stjerneanis og olie. Rør godt, og tilsæt revet æble. Bland de to slags mel i dejen, til den er glat og blank. Kom dejen i en skål, der er smurt med olie, og lad den hæve i 1-2 timer.
Del dejen i 9 stykker, og tril dem til boller. Kom dem i smurte muffinforme; pensl med olie, og drys med fennikelfrø. Lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter. Bag brødene i en 180° varm ovn i 20 minutter.
Få alle opskrifterne på adventsmiddagen her
Invitér familie og venner på julens bedste frokost
Er du vild med æbleskiver? Så prøv denne opskrift på æbleskiver med rigtige æbler