Brød og bagværk
22. november 2012

Krydret brød med æble

De små brød er bagt i muffinforme og krydret med stjerneanis og fennikel, det giver en lakridsagtig smag
Af: Camilla Zarah Lawes
Krydret brød med æble

Foto: Columbus Leth

Krydret brød med æble

(9 stk.)
30 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk. akaciehonning
1 tsk. havsalt
1 knust stjerneanis
½ dl olivenolie
1 mellemstort æble, revet
100 g durumhvedemel
300-400 g hvedemel

TOPPING:
2 spsk. fennikelfrø
olivenolie

Opløs gæren i vandet. Tilsæt honning, salt, stjerneanis og olie. Rør godt, og tilsæt revet æble. Bland de to slags mel i dejen, til den er glat og blank. Kom dejen i en skål, der er smurt med olie, og lad den hæve i 1-2 timer.
Del dejen i 9 stykker, og tril dem til boller. Kom dem i smurte muffinforme; pensl med olie, og drys med fennikelfrø. Lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter. Bag brødene i en 180° varm ovn i 20 minutter.

Få alle opskrifterne på adventsmiddagen her

Invitér familie og venner på julens bedste frokost

Er du vild med æbleskiver? Så prøv denne opskrift på æbleskiver med rigtige æbler (link fjernet)

Læs mere om:

Læs også