Brød og bagværk
22. november 2012

Krydret brød med æble

De små brød er bagt i muffinforme og krydret med stjerneanis og fennikel, det giver en lakridsagtig smag
Af: Camilla Zarah Lawes
Krydret brød med æble

Foto: Columbus Leth

Krydret brød med æble

(9 stk.)
30 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk. akaciehonning
1 tsk. havsalt
1 knust stjerneanis
½ dl olivenolie
1 mellemstort æble, revet
100 g durumhvedemel
300-400 g hvedemel

TOPPING:
2 spsk. fennikelfrø
olivenolie

Opløs gæren i vandet. Tilsæt honning, salt, stjerneanis og olie. Rør godt, og tilsæt revet æble. Bland de to slags mel i dejen, til den er glat og blank. Kom dejen i en skål, der er smurt med olie, og lad den hæve i 1-2 timer.
Del dejen i 9 stykker, og tril dem til boller. Kom dem i smurte muffinforme; pensl med olie, og drys med fennikelfrø. Lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter. Bag brødene i en 180° varm ovn i 20 minutter.

Læs mere om:

Læs også