Brød og bagværk
28. januar 2014

Lækre morgenboller

Disse lækre boller er perfekte til familiens morgenbord.
Af: Opskrift og
Lækre morgenboller

foto: Helle Thaysen, redigeret af redaktionen

Morgenboller (1 plade, 8-10 stk)

Det skal du bruge til lækre boller:

• 1 dl. Mandler
• 1 dl. Hørfrø, sesamfrø, valnødder eller andet
• 1 dl. Solsikke-, græskar- eller andre kerner
• 4 store gulerødder (eller anden rodfrugt - rødbeder smager også godt)
• 4 spsk. Lun kokosolie, smør eller olivenolie
• 4 tsk. Bagepulver
• 10-15 store strøg salt fra saltkværnen
• 6 økologiske æg
• Lidt havregryn for at gøre massen mindre flydende
• Lidt salt

Sådan laver du boller:

• Sæt ovnen på 175 gr.
• Blend mandlerne til mel.
• Blend frøene til mel (brug evt. lidt af dem hele, hvis du godt kan lide fornemmelsen af at tygge i kerner).
• Riv gulerødder/rodfrugter groft.
• Rør først æggene med bagepulver, salt og fedtstof.
• Rør herefter de andre sager i og rør grundigt.
• Tilsæt lidt havregryn til sidst lidt ad gangen, mens du rører.
• Klat 8-10 boller på bagepladen med bagepapir og bag i 18-20 min.

Se også:

Kvik morgenmad med skyr
Grovboller
Juice

Opskriften er udviklet af sundindefra.dk. Hvis du vil have mere sund inspiration kan du læse mere om Sund Indefra og få et GRATIS uddrag af bogen 'Sund indefra - Sådan!', hvis du tilmelder dig Sund Indefras nyhedsbrev.

Læs mere om:

Læs også