Brød og bagværk
28. januar 2009

Lagkage med makronskum

Lagkage er fantastisk og denne version med appelsin gør blot oplevelsen endnu bedre
Af: af Louise Dandanell Ørsted
Lagkage med makronskum

Foto Bjørn Jakobsen

TID: 45 min. + 2 timers hvile

Bunde:
3 æg
125 g sukker
½ tsk hjortetaksalt
50 g hvedemel
75 g kartoffelmel

Fyld:
Saft af 2 appelsiner
100 g marcipan-
makroner
2½ dl piskefløde

Pynt:
200 g abrikosmarmelade

Tænd ovnen på 210 grader.

Tegn tre cirkler - ca. 22 cm i diameter - på bagepapir.

Pisk æggene skummende med sukkeret. Bland hjortetaksalt og de to slags mel sammen og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og fordel den på de tre skabeloner.

Bag bundene i ca. 6 minutter, eller til de er lysebrune. Fjern først papiret, når bundene skal bruges.

Dup de afkølede bunde med appelsinsaft.

Knus makronerne og pisk fløden til skum. Bland makronerne i flødeskummet og smag til med appelsinsaft. Læg kagen sammen med makronskummet.

Varm marmeladen op, til den bliver flydende og smør den på lagkagen. Lad kagen trække et par timer, inden den serveres.

Se også:
Kirsebærkage med æbler og marcipan

Læs også