Brød og bagværk
16. november 2015

Limekage med dadler og timian

En dejlig frisk kage med en diskret smag af timian. Få opskriften på limekage med dadler og timian her
Af: Camilla Zarah Lawes
Limekage med dadler og timian

Foto: Columbus Leth

Limekage med dadler og timian 8-10 personer

Tid: 15 minutter. Bagetid: 45 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL LIMEKAGE1½ dl rapsolie2 ægskal og saft af 1 usprøjtet limefrugt200 g skyr300 g sukker100 g dadler2 spsk. frisk timian350 g hvedemel1 spsk. bagepulver1 randform, 20 cm i diameter1 spsk. solsikkeolie til formen LIMEGLASUR160 g flormelissaft af ½ limefrugtca. 1 tsk. vandfrisk timian PRØV OGSÅ: Er du vild med smagen af lime som i denne limekage her? Så prøv disse choko-lime-trøfler med kandiserede valnødder

Opskrift - sådan laver du limekage med dadler og timian her

1. Limekage: Tænd ovnen på 175°. Pisk olie, æg, fintrevet limeskal, limesaft, skyr og sukker sammen i en skål. Fjern stenen fra dadlerne. Blend dadlerne i en minihakker, og rør dem i dejen. Rør timianblade, mel og bagepulver i dejen. Smør en randform med olie; fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 45 minutter. Lad kagen køle lidt af, løsn den fra formen, og afkøl den helt på en rist. 2. Limeglasur: Rør flormelis, limesaft og vand sammen. Drys kagen med lidt sigtet flormelis, og fordel glasuren på kagen. Pynt med lidt timian. PRØV OGSÅ: Marcipanbrød med citrus og pistacie

Læs også