Marokkansk appelsinkage
![Marokkansk appelsinkage](https://imgix.femina.dk/media/23ca530595164b928a5cbc0966af0c2b.jpg?auto=format,compress&fit=min&fp-x=0.5&fp-y=0.5&ar=414:548)
Foto: Lars Ranek
200 g smeltet smør
200 g sukker
40 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 dl kokosmel
60 g pinjekerner
125 g mandler
4 æg
fintrevet skal af
2 økoappelsiner
½ dl piskefløde
APPELSIN-VANILJE-SIRUP:
saft af 6 appelsiner
4-6 spsk. sukker
(afhængigt af
appelsinernes sødme)
korn og bælg af 1 vaniljestang
DRYS:
50 g ristet kokos
Rør smør og sukker sammen, og tilsæt hvedemel, bagepulver og kokosmel. Blend pinjekerner og mandler til mel, og vend det i dejen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør godt ind imellem. Riv appelsinerne fint, og kom skallen i dejen sammen med piskefløden. Justér med mel eller piskefløde, til dejen har en let tyktflydende konsistens. Smør en randform med smør; drys med sukker, og hæld dejen i den. Bag kagen ved 180° i 45-60 minutter.
Appelsinsirup: Pres appelsinerne, og si saften over i en gryde. Kog den med sukker og vaniljekorn og -bælg i ca. 8 minutter til en tyk sirup. Tag det fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Vend den lune kage ud af formen, og hæld appelsin-vanilje-sirup over. Drys med kokos, og servér straks.
RELEVANTE LINKS
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/2fe13ec3cac4457ba6314b630537b01d.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/2fe13ec3cac4457ba6314b630537b01d.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/371620339ffc4d6b9a14adfcf063efba.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/371620339ffc4d6b9a14adfcf063efba.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/e475cbb08a0c49bd945377ca08c02630.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/e475cbb08a0c49bd945377ca08c02630.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Æbletærte med
marcipan Madplan til
hele ugen Køb i femina- (link fjernet)
shoppen.dk (link fjernet)