Brød og bagværk
18. december 2013Mini-scones med chokolade
Næsten klassiske, men med fuldkorn og i hapse-størrelse. Dejen kan laves dagen i forvejen, så du nemt har nybagte scones på morgenbordet
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Mini-scones med chokolade (10-12 stk.) INGREDIENSER125 g hvedemel100 g groft hvedemel50 g sukker1 tsk. bagepulver½ tsk. salt75 g koldt smør1 æg, pisket3 spsk. mælk75 g mørk chokolade, hakketmel til udrulning1 æg til pensling3 spsk. koldt vand Opskrift -sådan laver du mini-scones med chokolade 1- Rør mel, sukker, bagepulver og salt sammen. Skær smørret i terninger, og kom det i melet. Bland det med fingrene, til det ligner ”krummer”. Tilsæt æg, og bland forsigtigt mælk i. Dejen skal akkurat samles, men ælt ikke for meget (det kan kræve lidt mere mel eller lidt mere mælk). Kom chokolade i til sidst, og sæt dejen koldt i mindst 30 minutter. 2. Rul dejen ud til 2 cm’s tykkelse. Stik cirkler ud på 5-7 cm. Pisk æg og vand sammen, og pensl sconesene. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i 12-17 minutter, eller til de er gennembagte og gyldne. Lad dem køle lidt af på pladen. Servér dem gerne lune. TIP: Du kan selvfølgelig udelade chokolade i dine scones, hvis du synes, dagen er sød nok! PRØV OGSÅ: Grove scones med frugt og nødder