Olivenflutes med rucola
Foto: Anders Schønnemann
(2-3 stk.)
15-20 g gær
4½ dl lunkent vand
4 spsk. olivenolie
2 tsk. groft salt
35 stk. sorte oliven a la Grecque (tørrede)
2 dl skyllet rucolasalat
ca. 750 g italiensk økologisk hvedemel (tipo 00)
brug gerne en bagesten
Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand. Rør olie, salt og ¹/ af melet i. Brug et piskeris. Tag stenene ud af olivenene, og hak kødet og salaten groft. Vend det i dejen. Rør så resten af melet i lidt ad gangen, til dejen er blød og næsten slipper skålens kanter. Den må ikke blive for fast. Melmængden kan variere lidt. Drys lidt mel på, og læg film tæt om dejen. Stil den til hævning, tildækket, i 3-4 timer eller i køleskab natten over. Vip dejen ud på et meldrysset bord, og form den til en aflang firkant. Skær den ud i 2-3 lange brød. Varm ovnen op til 230°, gerne med en bagesten i (kan også bages uden). Løft brødene ind på stenen (brug den medfølgende spatel), eller læg dem på en plade. Bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter. Afkøles på rist. Kan fryses.
RELEVANTE LINKS