Brød og bagværk
8. april 2013

Shortbread med mandler og orange

Shortbread er en meget enkel småkage med en fin smørsmag. De kan bages helt uden smagstilsætning, men her er der blandet lidt mandler og appelsinskal i. Shortbread er stærkt vanedannende og især god sammen med en god kop te...
Af: Susanne Palmqvist
Shortbread med mandler og orange

Foto: Anders Schønnemann

Shortbread med mandler og orange

antal ca. 24 stk.

Ingredienser til shortbread:
140 g hvedemel
40 g rismel
40 g lyst rørsukker
30 g finthakkede smuttede mandler
fintrevet skal af ½ økoappelsin
120 g koldt smø

Vil du prøve at lave en anden opskrift end shortbread småkager. Så prøv denne opskrift på citronsmåkager

Opskrift - sådan laver du shortbread:

1. Bland de to slags mel og sukker i en skål.

2. Hak mandlerne meget fint, men ikke til mandelmel! Kom dem i sammen med smør i terninger og appelsinskal. Smuldr smørret godt, til det er helt grynet, og saml så dejen helt med varme hænder. Måske er det nemmest, hvis du deler den i to.

3. Rul den ud på et melet bord i ca. 1 cm's tykkelse. Skær den i stykker på 2-3 x 6 cm. Prik dem med en gaffel.

4. Sæt dine shortbread på en plade, og bag dem midt i en 160° varm ovn i 40-45 minutter. De skal ikke få meget farve. Køl dem af på en rist, og læg dem kolde i en dåse.

Læs også