Små marmeladekager
Foto: Anders Schønnemann
(ca. 14 sammenlagte kager, efter størrelse)
MØRDEJ:
125 g smør
225 g hvedemel
90 g sukker
1 æg (M)
1 nip salt
evt. lidt vanilje
FYLD:
fast hindbærmarmelade eller nøddecreme (Nutella)
Smuldr smør og mel sammen. Kom sukkeret i sammen med salt og evt. vanilje, og saml dejen med det sammenpiskede æg (dejen laves nemt og hurtigt i en foodprocessor/hurtighakker). Sæt den koldt i ½ time. Tag den ud, og vent 5-10 minutter. Rul den ud på et melet bord. Stik kagerne ud med en rund/bølget form på 8-10 cm. Lav evt. et hul i midten på halvdelen af kagerne. Bag dem øverst i ovnen ved 190° i 15-20 minutter. De skal være lysebrune. Lad dem køle helt af på en bagerist, og opbevar dem i en tæt dåse. Læg dem sammen med et tyndt lag marmelade eller Nutella, lige før de skal spises.
Prøv også: Biscotti med nøddecreme