Brød og bagværk
15. september 2017

Studenterbrød – helt uden ovn

Skønne bidder der leder tankerne tilbage til barndommen. Svære at sige nej til og lette at lave. Her får du opskriften på studenterbrød – helt uden ovn
Af: Timm Vladimir
Studenterbrød – helt uden ovn

Foto: Columbus Leth

Studenterbrød

Tid: 30 minutterAntal personer: 8 DET SKAL DU BRUGE100 g smør200 g Digestive-kiks75 g hasselnødder500 g kagerester, f.eks. chokoladekage3 spsk. hindbærmarmelade1½ spsk. kakao2-3 spsk. rom1 firkantet form, ca. 20 x 20 cm
PYNT250 g flormelislidt vand1½ spsk. kakao
PRØV OGSÅ: Luksus-studenterbrød

Opskrift sådan laver du studenterbrød

1. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. Knus kiksene helt fint, evt. i en blender. Bland smør og kiksekrummer sammen, og tryk blandingen godt ned i en form beklædt med bagepapir. Sæt den på køl. Hak hasselnødder til helt fint nøddemel i blenderen. Tilsæt kageresterne, og blend, til massen er godt arbejdet sammen. Tilsæt marmelade og kakao, og smag til med rom. Fordel massen oven på kiksebunden, og lad den sætte sig på køl. 2. PYNT: Rør en hvid glasur af flormelis og vand. Hæld halvdelen af glasuren over i en ren skål, og rør kakao og evt. lidt mere vand i, så du får en mørk glasur. Pynt kagen med de 2 farver glasur i et flot mønster, og skær den ud i firkantede stykker. PRØV OGSÅ: Hjemmelavede romkugler (de bedste)
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også