Tiramisu-kage
Foto: Lars Ranek
Tiramisu-kage til 10 personer
DET SKAL DU BRUGE TIL TIRAMISU-KAGE
CHOKOLADEBUNDE
180 g sukker
125 g blødt smør
3 æg
150 g hvedemel
6 spsk. kakaopulver
½ tsk. natron
2 dl kærnemælk
FYLD
400 g mascarpone
3 blade husblas
1 dl piskefløde
3 pasteuriserede ægge-blommer
35 g flormelis
ENDVIDERE
6 spsk. stærk kaffe
8 spsk. marsala
PYNT
50 g mørk chokolade
PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær
Opskrift - sådan laver du tiramisu-kage
1. Rør sukker og smør sammen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør godt. Bland hvedemel, kakao og natron sammen, sigt det i dejen, og vend forsigtigt rundt. Hæld kærnemælken i, og rør det sammen til en ensartet dej. Hæld dejen i 2 smurte, sukkerdryssede lagkage- eller springforme på 22 cm (bag evt. én bund ad gangen). Bag bundene ved 200° i 15 minutter. Lad dem afkøle let, og tag dem ud af formene.
2. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Varm fløden op. Pres vandet af husblassen, og smelt den i fløden. Rør mascarponen igennem; rør den i den varme fløde, og lad det afkøle let. Pisk æggeblommerne hvide med flormelissen. Vend forsigtigt æggeblandingen i mascarponecremen.
3. Beklæd en springform med husholdningsfilm, og læg en chokoladebund i. Bland kaffe og marsala sammen, og dryp halvdelen over. Fordel cremen over bunden, læg toppen på, og dryp med kaffe og marsala. Pak kagen ind, og sæt den i køleskabet i minimum 4 timer. Tag kagen ud af formen, riv chokolade over, og servér straks.