Servér de dekorative brombærsnitter til nytårschampagnen i stedet for kransekage. De smelter i munden og pynter på bordet! Her får du opskriften på brombærsnitter på marcipanbund
Af: Carsten Kyster, Maja Ambeck Vase, Gitte Heidi Rasmussen og Marie Melchior
Foto: Columbus Leth, Jakob Helbig, Bjørn Jakobsen og Betina Hastoft
Opskrift - sådan laver du brombærsnitter på marcipanbund
1. Marcipanbunde: Bland mel og flormelis i en skål. Riv marcipanen, og rør den i melblandingen. Riv smørret, og smuldr det i dejen. Saml dejen med ægget uden at ælte for meget, og form dejen til en kugle. Læg den på køl 1 times tid. 2. Rul dejen ud med en kagerulle i 3 mm’s tykkelse mellem 2 stykker bagepapir. Udstik små cirkler på ca. 5 cm i diameter med en rund kageudstikker. Bag bundene i ovnen ved 200° i 6-8 minutter. Lad dem køle helt af. 3. Fyld og pynt: Rør flormelis og vand til glasur, og smør halvdelen af marcipanbundene med glasur. Pynt med tørrede blomster og frysetørrede bær. Smør brombærsyltetøj på den anden halvdel af bundene, og saml dem 2 og 2. Kan du ikke helt undvære kransekagen nytårsaften? Vi har samlet 8 forrygende opskrifter på kransekage - se dem her