Mad
9. oktober 2008

Chokoladeroulade

Tid: 35 minutter + bagning + afkøling175 g mørk chokolade4 æg delt i blomme og hvide125 g sukker100 g smør75 g chokoladeflormelis1 tsk Nescafé rørt ud
Af: Louise Dandanell Ørsted
https://imgix.femina.dk/media/3dab730a0bba49af8fe6a06856e7c271.jpg

Tid: 35 minutter + bagning + afkøling

175 g mørk chokolade
4 æg delt i blomme og hvide
125 g sukker
100 g smør
75 g chokoladeflormelis
1 tsk Nescafé rørt ud i lidt varmt vand
2 æggeblommer

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Afkøl den. Pisk de 4 æggeblommer luftige med sukkeret og vend chokoladen i. Pisk hviderne stive og vend dem let i chokoladeblandingen. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, bøj kanterne op og sno hjørnerne, så papiret danner en form på 35 x 25 cm. Hæld dejen i formen og glat den ud med en paletkniv. Bag rouladekagen ved 180 grader i 20 minutter.
Vend den ud på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker, og læg et fugtigt viskestykke over i ca. 5 min. Bland imens smør, flormelis og kaffe godt sammen og rør de 2 æggeblommer i.
Fjern viskestykket og papirformen og smør cremen på den afkølede kage. Rul kagen sammen. Fortvivl ikke, når kagen flækker, det bliver pænt igen, hvis man ruller papiret om rouladen, indtil den skal serveres.

Læs også