Creme af laks på rugbrødschips
Af Susanne Palmqvist 08/05/2013 - 00:00
Creme af laks på rugbrødschips 2-3 små glas/frokosthapser til 4 personer
INGREDIENSER
1 stor laksefilet (150-200 g)
½ bdt. dild
½ frisk røget makrel
2-3 spsk. cremefraiche 18 % eller skyr
1 syrligt æble
1 lille rødløg
fintrevet skal af 1 økolime
1 spsk. hakket purløg
salt og kværnet peber
TILBEHØR
tynde skiver ristet rugbrød eller -chips
Opskrift - sådan laver du creme af laks på rugbrødschips
1. Kom laksen i en gryde med koldt vand, der står 2-3 cm op om fisken. Kom salt og et par dildkviste ved, og damp den i 6 minutter. Køl den helt af i vandet. Pil evt. skindet af.
2. Pil makrellen helt fri for ben. Mós makrel og laksekød med en gaffel, og rør cremefraice i til en passende smørbar og alligevel fast konsistens.
3. Skær æble og løg i fine små terninger, og vend dem i sammen med limeskal, hakket purløg og dild. Smag til med salt og peber.
4. Spis laksecremen på ristet rugbrød eller rugbrødschips. Pynt med rødløg, æbleterninger, dild eller purløg. Kan holde sig 3-4 dage på køl
FLERE OPSKRIFTER MED LAKS
Salat med varmrøget laks, syrlige løg og æg - Få opskriften her