Mad
14. juli 2017

Cremet og let blomkålssuppe

Blomkålssuppe tager næsten ingen tid at lave og denne version med kartoffel er dejlig cremet og fuld af smag.
Af: Julie Hey
Cremet blomkålssuppe tager ingen tid at lave og smager dejligt

Foto: Betina Hastoft

Opskriften er beregnet til 2-4 pers.

Forberedelse ca. 15 min.

Ingredienser til blomkålsuppe

½ blomkål, ca. 300 g
1 lille kartoffel
1 lille løg
Olivenolie
1 fed hvidløg
5 dl hønsebouillon
Salt og peber
Karse eller kørvel
Evt. brød eller croutoner

Prøv også vores opskrift på blomkålssuppe med rugbrødssnitter

Sådan tilbereder du denne blomkålssuppe:

Skær blomkålen i buketter. Skær kartoflen og løget i tern.

Varm 1 spsk. olie op i en gryde og steg løg og presset hvidløg, uden det tager farve. Tilsæt kartoffeltern, blomkål og bouillon og lad det simre i ca. 12 min.

Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.

Anret suppen med nogle dråber olivenolie og krydderurter ovenpå. Servér brød eller croutoner til.

Prøv også blomkålssuppe med kammuslinger

Læs mere om:

Læs også