Mad
14. juli 2017Cremet og let blomkålssuppe
Blomkålssuppe tager næsten ingen tid at lave og denne version med kartoffel er dejlig cremet og fuld af smag.
Af: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Opskriften er beregnet til 2-4 pers.
Forberedelse ca. 15 min.
Ingredienser til blomkålsuppe
½ blomkål, ca. 300 g
1 lille kartoffel
1 lille løg
Olivenolie
1 fed hvidløg
5 dl hønsebouillon
Salt og peber
Karse eller kørvel
Evt. brød eller croutoner
Prøv også vores opskrift på blomkålssuppe med rugbrødssnitter
Sådan tilbereder du denne blomkålssuppe:
Skær blomkålen i buketter. Skær kartoflen og løget i tern.
Varm 1 spsk. olie op i en gryde og steg løg og presset hvidløg, uden det tager farve. Tilsæt kartoffeltern, blomkål og bouillon og lad det simre i ca. 12 min.
Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.
Anret suppen med nogle dråber olivenolie og krydderurter ovenpå. Servér brød eller croutoner til.