Mad
10. august 2010

Dampet ørred med ørredmousse

Ørred er lækkert som forret, og da ørred i dag fås til rimelige penge, kunne retten – i en større portion – også sagtens serveres som hovedret. Husk godt brød til!
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/8b53ee27ce0d48b78380852dc43b4481.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Til 2 personer

1 lille ørred
1 dl hvidvin
Salt, peber

MOUSSE:

Prøv også:

Spelttærte med ørred, porre og ærter Dampet fisk med wasabidressing Tunmousse som tunlagkage

150 g varmrøget ørred
1 spsk creme fraiche 38%
¼ fed hvidløg

TILBEHØR:

Salat
1 spsk kapers, gerne de salte

1. Damp ørreden i en gryde i vin, salt, peber og vand, så det lige dækker, i ca. 10 min.

2. Afkøl og befri for skind og ben.

3. Hak den varmrøgede ørred i foodprocessoren.

4. Hæld op i en skål og rør med creme fraiche.

5. Smag til med salt og peber.

6. Server den kolde ørred med ørredmousse på salat, og pynt med skyllede kapers.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.