Deep pan-pizza
Foto: Anders Schønnemann
25 g gær
3 dl lunet vand
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. ekstrajomfru-olivenolie
4 dl hvedemel
ENDVIDERE:
1 stor aubergine i skiver
lidt ekstrajomfruolivenolie
salt
3 fed hvidløg, hakkede
1 lille løg, hakket
lidt olie til stegning
1 dåse hakkede tomater
½ bundt oregano, plukket
salt
1 mozzarella (125 g), i skiver
½ bundt oregano, plukket
revet parmesan
Opløs gæren i vandet, og kom salt, sukker, olie og mel i. Ælt dejen glat, og stil den til hævning i 30 minutter. Smør en ca. 23 x 30 cm stor form med lidt olivenolie. Rul dejen ud, og fyld den i formen. Lad den efterhæve i 10-15 minutter.
Læg aubergineskiverne på bagepapir. Dryp med olie og salt, og rist dem i en forvarmet ovn ved 220° i 10-15 minutter.
Sautér løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Kom tomaterne på, og lad det koge i 5-10 minutter. Kom oregano i, og smag til med salt. Fordel tomatsaucen på pizzabunden. Kom auberginer og mozzarella på, og bag pizzaen ved 220° i 25 minutter, eller til dejen er gennembagt og sprød i kanten. Drys med oregano og parmesan, og servér straks.