Mad
1. juni 2015Den bedste tiramisu — med bagte ladyfingers
Tiramisu er en perfekt og lækker dessert med undertoner af kaffe og Italien! Skal det være ekstra godt, skal det være med disse hjemmelavede ladyfingers — men du kan også sagtens bruge færdigkøbte, resultatet er stadig himmelsk!
Af: Madredaktionen
Den bedste tiramisu!
- med hjemmebagte ladyfingers!
Tid: 35 minutter. Ovntid: 6 minutter. Hviletid: Mindst 2 timer.
DET SKAL DU BRUGE TIL TIRAMISU
LADYFINGERS
3 æg90 g sukker + lidt til drys1 tsk. flydende vanilje60 g hvedemel
MASCARPONECREME
2 pasteuriserede æggeblommer3 spsk. vaniljesukker, gerne groft1½ æggehvide, pasteuriseret250 g mascarpone1 dl piskefløde
DU SKAL OGSÅ BRUGE
6 spsk. frysetørret kaffepulver, f.eks. Nescafé2½ dl kogende vand1 dl marsala (italiensk hedvin)2 spsk. kakaopulver PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær
Sådan laver du hjemmebagte ladyfingers
- Først skal æggene deles i hvider og blommer.
- Hviderne piskes så med halvdelen af sukkeret, til de er helt stive.
- Pisk æggeblommerne med det resterende sukker i en endnu en skål. De skal være hvide og luftige.
- Vend vanilje i æggeblommemassen — evt. med en dejskraber.
- Sigt mel i, og vend forsigtigt dejen sammen.
- Vend til sidst æggehvidemassen i.
- Kom massen i en sprøjtepose, og pøls dejen ud i lange, tynde kager på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Drys med sukker.
- Bag kagerne i en 200° varm ovn i 5-6 minutter. Afkøl på en rist.
Sådan laver du tiramisu
Mascarponecreme:
- Pisk æggeblommer sammen med 2 spsk. vaniljesukker.
- Pisk æggehviderne næsten stive med piskeris (rengjorte) i en anden skål, tilsæt resten af vaniljesukkeret, og pisk dem så helt stive.
- Vend mascarpone i æggeblommemassen, og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider heri.
- Pisk fløden til let flødeskum, og vend det i mascarponecremen.
Byg din tiramisu:
- Opløs kaffepulveret i kogende vand i en stor, flad skål, og tilsæt marsala.
- Fordel et tykt lag mascarponecreme i bunden af et serveringsfad.
- Dyp 1 ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, og læg dem ved siden af hinanden oven på cremen i et dækkende lag.
- Fordel et tykt lag creme oven på kagerne.
- Gentag med endnu et lag ladyfingers dyppet i kaffen, og slut af med et lag creme.
Stil tiramisu på køl i mindst 2 timer. Drys med sigtet kakao lige før servering. PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffemousse