10 hemmelige tricks, der gør din bagning meget mere succesfuld
Kilde: Buzzfeed
1. HURTIG GLASUR
Hvis du ikke har tid til at lægge glasur på dine kager, inden gæsterne kommer, kan du sigte lidt flormelis hen over kagerne – det ser lige så fint ud.
2. BANK DEJEN I BORDET
Før du putter din kageform med kagedej i ovnen, så bank den let ned i bordet eller tab den fra en højde på cirka 30 cm over. Det reducerer antallet af luftbobler i kagen.
3. PISK FLØDE I EN KOLD SKÅL
Den piskede flødeskum bliver mere luftig, hvis du pisker fløden i en afkølet skål.
4. SKÆR SMØRRET UD I FIRKANTER
Skal der smør i dejen, så skær den i små firkanter, så er den lettere at fordele.
PRØV OGSÅ: Gâteau Marcel chokoladekage i to lag
5. RIV DET BRÆNDTE AF
Er kagen eller brødet brændt på, så riv den brændte overflade af med et rivejern.
6. VARM DEN HÅRDE FARIN I MIKROEN
Undgå, den brune farin tørrer ud, når du har taget hul på pakken, ved at opbevare det sammen med et stykke brød. Men er skaden sket, og den er blevet stenhård, kan du putte farinen i skål med et stykke vådt køkkenrulle og give det 20 sekunder i mikrobølgeovnen. Så er det blødt igen.
7. BRUG EN FLASKE TIL AT SUGE ÆGGEBLOMMER OP MED
En tom (renvasket) plastikflaske kan bruges til at indfange æggeblommer: Bare tryk på flasken, så du laver undertryk, og sug så æggeblommerne op.
8. BRUG AVOCADO I STEDET FOR SMØR
I mange opskrifter kan du erstatte smør med avocado, hvis du gerne vil gøre opskriften lidt sundere.
PRØV OGSÅ: Få opskriften på verdens bedste chokoladekage
9. BRUG EN ISSKE TIL COOKIEDEJEN
Laver du cookies, kan du bruge en isske til at forme kagerne med på bagepapiret.
10. BRUG DINE KAGEFORME TIL DEKORATION
Vil du lave fine mønstre og figurer med krymmel, så brug dine kageforme som skabelon – så undgår du at hælde krymlen ud over det hele kagen.