Æblekage med kardemomme, citron og chokolade
Foto: Lars Ranek
(10 personer)
4 æg
200 g fint rørsukker
200 g smeltet smør
fintrevet skal af 1 økocitron
korn af 1 stang god vanilje
1 spsk. kardemomme
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 madæble (belle de boskoop el. golden delicious) i fine terninger
40 g mørk chokolade,
grofthakket
3 madæbler (belle de boskoop el. golden delicious)
i tynde både
1 spsk. kanel
6 spsk. rørsukker
TILBEHØR
2½ dl piskefløde pisket til skum eller cremefraiche
Pisk æggene godt med sukkeret. Tilsæt smør, citronskal, vaniljekorn og kardemomme, og rør godt. Sigt mel og bagepulver i dejen. Vend æbleterningerne og den hakkede chokolade forsigtigt i dejen, og kom dejen i en smurt, sukkerdrysset rund springform på 24 cm. Læg æblebåde på dejen, og tryk dem let ned i den (de fylder godt, men det er okay). Bland kanel og sukker, og drys det over kagen. Bag den i en 175° varm ovn i 35-40 minutter, og servér den lun med koldt flødeskum eller cremefraiche.