Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Appelsinmarmelade
9. april 2024
Af:
Line Frier
Opskrift: Denne appelsinmarmelade giver julen varme og glød - og så ser den tilmed smuk ud
INGREDIENSER
4 øko-appelsiner
2½ dl vand
4½ dl sukker
1 kanelstang
5-10 nelliker
¼ tsk citronsyre
Atamon
Fremgangsmåde
Skyl appelsinerne og skær enderne af. Halvér dem på langs og skær dem i papirtynde skiver.
Læg dem i en gryde, hæld kogende vand over og lad dem trække i et par timer.
Kog appelsinskiverne i gryden i ca. 30 min. Lad appelsinerne køle af og sæt gryden i køleskabet natten over.
Kog igen appelsinskiverne op - denne gang med sukker, kanel-stang og nelliker.
Skru ned for varmen og lad det simre uden låg i 45 min.
Tag gryden af varmen, tilsæt citronsyre og lad marmeladen køle af.
Skyl 1-2 marmeladeglas - eller som her tomme sennepsglas - i Atamon og vand og hæld marmeladen i.
Opbevares i køleskabet i en op til 3 uger evt. med kanelstangen og nellikerne i.
Se flere opskrifter på marmelade og syltetøj her.
Læs mere om:
Opskrifter på marmelade og syltetøj
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Desserter
Desserter
Hjemmelavet is med jordbær og hyldeblomst
Læs også