Berlinere
Foto: Lars Ranek
Berlinere ( 14 stk)
Ingredienser til berlinere
25 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
2 spsk. sukker
1 æg
400 g mel
Fyld til berlinere
hindbærsyltetøj
Endvidere
palmin eller olie til kogning
sukker til drys
Opskrift - Sådan laver du berlinere med hindbærsyltetøj
1. Varm mælken op, og smelt smørret i mælken. Lad blandingen blive håndvarm. Opløs gæren i mælken, og tilsæt sukker og æg. Tilsæt melet lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem. Dejen må gerne klistre en smule. Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve en times tid et lunt sted.
2. Slå dejen ned, og rul den ud, så den er ca. ½ cm tyk. Udstik cirkler på ca. 8 cm i diameter (brug en udstikkerform eller et glas). Læg ca. 1 tsk. syltetøj på halvdelen af dejcirklerne; læg herefter en anden dejcirkel ovenpå, og klem omhyggeligt kanterne sammen, så marmeladen ikke løber ud under kogningen af berlinere.
3. Lad wienerbrød hæve i ½ time, inden de koges i varm olie eller palmin. Kog kagerne i den helt varme olie, én eller to ad gangen; vend dem rundt et par gange under kogningen, og tag dem op med en hulske. Drys en stor tallerken med sukker, og rul berlinerne godt heri.
Vild med muffins? Her får du 25 fantastiske opskrifter på muffins og cupcakes