Mad
31. oktober 2011

Choko-fløde-karameller

Hjemmelavede karameller er bare gode, men måske synes du, de er lidt svære at lave. De kræver, at du passer gryden hele tiden og stopper kogningen, inden massen får for meget og krystalliserer. Husk! Det er forbudt for børn, da sukkermassen er meget varm
Af: Susanne Palmqvist
karameller

Foto: Anders Schønnemann

Choko-fløde-karameller

(ca. 40 stk.)

DET SKAL DU BRUGE
1½ dl piskefløde
1½ dl flydende glukose ( Morten Heiberg, fås i Brugsen)
100 g sukker
50 g mørk chokolade 57 % (f.eks. Toms)
fintrevet skal af ½ økoappelsin
evt. 50 g smuttede hakkede mandler
evt. bagepapir, pergamentpapir eller cellofan

PRØV OGSÅ: Bløde lakrids-karameller

Opskrift - sådan laver du choko-fløde-karameller

Kom fløde, glukose og sukker i en tykbundet gryde, og bring det langsomt i kog. Kog ved svag varme i ca. 15 minutter. Rør hele tiden. Hak chokoladen fint, og rør den i sammen med appelsinskal og evt. mandler. Kog videre i ca. 10 minutter. Du kan evt. lave en karamelprøve sådan: Tag et glas med iskoldt vand. Kom en lille skefuld af karamelmassen i, og rørt den rundt i vandet, til den er afkølet. Tag den op, og form en kugle med hænderne. Mærk, om konsistensen er tilpas sej eller fast, som du bedst kan lide karameller. Gentag, til massen er tilpas kogt. Hæld massen ud på et oliesmurt stykke bagepapir (evt. i en form). Massen skal fylde ca. 17 cm x 10 cm. Skær den ud i passende stykker med en olieret kniv. Lad dem køle helt af. De kolde karameller kan dyppes i smeltet mørk chokolade. Pak evt. karamellerne ind i papir eller cellofan.

Læs mere om:

Læs også