Den store bagedyst: Jordbærlagkage
Hvide lagkagebunde
Ingredienser:
4 æg
125 gr. sukker
75 gr. mel
75 gr. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes til en luftig masse. Der tilsættes sigtet mel/kartoffelmel og bagepulver. Bages i en 24 cm springform, midt i ovn ved 200 grader 15-20 min. Bundene skal deles i 3, hvor dog kun 2 af bundene skal bruges
Læs også: Vi har samlet mange af vinderopskrifterne fra Den store bagedyst her
Hasselnøddebunde
Ingredienser:
200 gr. hasselnødder
5 æggehvider
200 gr. rørsukker
1 spsk. mel
Fremgangsmåde:
Hasselnødderne ristes på panden og blendes bagefter. Der tilsættes nu de 5 stiftpiskede æggehvider i hasselnøddeblandingen sammen med melet.Bages i en 24 cm springform, midt i ovn ved 200 grader ca. 18 min. Denne bund skal deles sådan at der kun bliver skåret 1/3 væk af kagen, dvs. at bunden skal være lige så tyk som de hvide lagkagebunde.
Jordbær-gelé
Ingredienser:
630 gr. jordbær
110 gr. sukker
6 blade husblas
8 peberkorn
Fremgangsmåde:
Jordbær og sukker koges i ca. 15 min. Massen sigtes igennem en si. Der opstår lidt skum, fjern dette. Tilsæt med det samme husblassen, der har været udblødet i vand. Lad det stå og afkøle. Det må først komme på kagen når det er afkølet!!
Jordbærmousse
Ingredienser:
275 gr. jordbær
125 gr. sukker
1 vaniljestang
1 ¼ dl. cremefraiche
8 peberkorn
3 husblas
2,5 dl fløde
Fremgangsmåde:
Jordbær, peberkorn, vaniljestangen(husk at tage kornene ud og put det sammen i gryden med resten af stangen) og sukker koges i ca. 10 min. Sigt det igennem en si. Tilsæt de udblødte husblas. Lad det afkøle lidt hvorefter cremefraichen kommer i. Når det har nået en temperatur på ca. 35 grader put da lidt af piskefløden i, rør rundt… og put så det resterende fløde i. Stil koldt!
Avocado-mousse
Ingredienser:
65 gr. fløde
35 gr. glukose
56 gr. citronsaft
140 gr. avocado
1 vaniljestang
2,80 blade husblas
3 dl. pisket fløde
50 gr. flormelis
Fremgangsmåde:
Fløde, vanilje og glukose varmes til kogepunktet. Tilsæt udblødte husblas og lad det afkøle til en temperatur på 42 grader. Blend avocado og citronsaft og bland det i den afkølede creme. Først lidt og dernæst resten. Put lidt af den piskede fløde i avocado cremen, rør rundt, og dernæst put resten i.
Gelé
Ingredienser:
6 abrikoser
50 gr. sukker
1 dl. vand
1 tsk citronsaft
2 blade husblas
Fremgangsmåde:
Hak abrikoserne fine og kog dem i vandet sammen med sukker og citronsaft i 10 min under låg. Tilsæt den udblødte husblas og lad det stå i 10 min. Og sigt det derefter. Du kan varme geléen op hvis den er blevet for stiv.
Pynt:
Jordbær
750 ml pisket fløde
Når kagen skal samles, lægges først 1 hvid lagkagebund. Dernæst jordbærmousse. Lad jordbærmoussen stivne, hvorefter pureen kan komme på. Når geléen knap er stivnet, puttes et meget tyndt lag jordbærmousse på geléen og dernæst ligges hasselnøddebunden. På denne bund ligges nu avocado-moussen. Og afslutningsvis ligges der en hvid lagkagebund som top. Den stilles nu på køl, hvorefter den smøres med piskefløde og pyntes derpå med rosetter af flødeskum og jordbær på toppen. Jordbærrene kan pensles med abrikosgeléen, så de får en flot og skinnende overflade.
Få opskriften fra sidste uges mesterbager, Louise, her