Brød og bagværk
15. oktober 2010

Gulerodskage med kokos og nødder

Kagen er krydret og let luftig i krummen, og den syrlige ostetopping giver fint modspil. Hvis der mod forventning er rester, kan den holde sig på køl en uges tid. Her får du opskriften på en skøn gulerodskage med kokos og nødder
Af: Camilla Zarah Lawes
Gulerodskage med kokos og nødder

Foto: Lars Ranek

Gulerodskage med kokos og nødder

DET SKAL DU BRUGE TIL GULERODSKAGE MED KOKOS OG NØDDER
4 æg delt i blommer og hvider
300 g brun farin
4 dl solsikkeolie
250 g hvedemel
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
kornene fra ½ vaniljestang
½ tsk. salt
1 tsk. nelliker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
300 g fintrevne gulerødder
50 g kokosmel
50 g grofthakkede hasselnødder

TOPPING
200 g Philadelphia-flødeost
3 spsk. flormelis
fintrevet skal og saft fra 1 øko-lime
kornene fra ½ vaniljestang

PYNT
ristede kokosflager (Specialkøbmanden)

PRØV OGSÅ: Gulerodskage uden sukker og mel

Opskrift - sådan laver du gulerodskage med kokos og nødder

Pisk æggeblommerne med farin, og hæld olien langsomt i, mens du pisker. Sigt melet sammen med alle krydderierne, bagepulver og natron, og sigt det i dejen. Rør godt, og vend gulerødder, kokosmel og hasselnødder i. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen. Fordel dejen i en 2-liters rugbrødsform foret med bagepapir, og bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 1 time. Rør ostecremen sammen, og fordel den over den afkølede kage. Pynt med ristede kokosflager.

Læs mere om:

Læs også