Drinks & cocktails
29. november 2011Hjemmelavet chokoladelikør
Denne likør må man meget gerne lave til mig. Er du glad for Baileys, er det bare om at komme piskefløde (!) i – eller mere kondenseret mælk. Jeg tager den helst sådan her. Mørk rom og mørk chokolade ... Uhm, siger jeg bare!
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Hjemmelavet chokoladelikør
(en halv liter luksus)
DET SKAL DU BRUGE
25 g mørk chokolade
50 g ahornsirup
½ fed vaniljestang
4 dl mørk rom
100 g kondenseret mælk
Opskrift - sådan laver du hjemmelavet chokoladelikør
Smelt chokolade og sirup sammen, og lad det køle af. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem i chokoladesiruppen. Kom siruppen i en flaske sammen med mørk rom og kondenseret mælk. Ryst flasken grundigt, og sæt den i køleskabet. Likøren kan holde sig i mindst 2 uger. Ryst altid grundigt inden servering.
TIP: Servér chokoladelikøren med is-terninger i (måske i stedet for dessert).
INDRØMMELSE: Det her var den gave, jeg lavede til mig selv. Total favorit!
FLERE OPSKRIFTER