Drinks & cocktails
29. november 2011

Hjemmelavet chokoladelikør

Denne likør må man meget gerne lave til mig. Er du glad for Baileys, er det bare om at komme piskefløde (!) i – eller mere kondenseret mælk. Jeg tager den helst sådan her. Mørk rom og mørk chokolade ... Uhm, siger jeg bare!
Af: Louisa Lorang
Hjemmelavet chokoladelikør

Foto: Anders Schønnemann

Hjemmelavet chokoladelikør
(en halv liter luksus)

DET SKAL DU BRUGE
25 g mørk chokolade
50 g ahornsirup
½ fed vaniljestang
4 dl mørk rom
100 g kondenseret mælk

Opskrift - sådan laver du hjemmelavet chokoladelikør

Smelt chokolade og sirup sammen, og lad det køle af. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem i chokoladesiruppen. Kom siruppen i en flaske sammen med mørk rom og kondenseret mælk. Ryst flasken grundigt, og sæt den i køleskabet. Likøren kan holde sig i mindst 2 uger. Ryst altid grundigt inden servering.

TIP: Servér chokoladelikøren med is-terninger i (måske i stedet for dessert).

INDRØMMELSE: Det her var den ga­ve, jeg lavede til mig selv. Total favorit!

FLERE OPSKRIFTER

Chaimix

Citrusmarmelade

Fransk nougat

Urtesalt

Læs mere om:

Læs også