Mad
14. december 2012Krydrede nødder i honning
Uhm ... skønne nødder i smuk gylden honning. Det er det rene kræs til osten og samtidig en fryd for øjet. Lav bare et par glas, så har du også en sød lille værtindegave, når du skal i byen
Af: Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
2-3 små glas nødder i honning
250-300 g blandede nødder (hasselnødder, usaltede pistacienødder, mandler, smuttede macadamianødder valnødder el. pekannødder)
1 spsk. frisknippet timian
1 tsk. hele peberkorn, knuste
¼ tsk. tørrede chiliflager
300-350 g blomster- eller akaciehonning (gerne økologisk)
Bruger du hasselnødder, så rist dem først på en tør pande, til skallerne springer. Kom dem i et viskestykke, og nulr dem, så skallerne går af. Smid skallerne væk. Kom nu alle nødderne på panden, og rist dem let gyldne sammen med timian, knust peber og chili. Fordel nødderne i rene, tørre glas, og hæld honning over, så det akkurat dækker. Kan holde sig i flere måneder.