Brød og bagværk
23. maj 2011

Makronbund

Marengs er en gammel kending, mens de franske macarons er nyere, ret dyre – og populære lige nu. Men hvorfor ikke bage det hele selv?
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Makronbund

Foto: Bjørn Jakobsen

Marengs er en gammel kending, mens de franske macarons er nyere, ret dyre - og populære lige nu. Men hvorfor ikke bage det hele selv?

6 Søde, sprøde fristelser

Macarons med kaffe

Italiensk marengs

Kokosmakroner

Makronbund

Makronbund
Til ca. 10-12 pers.

Holder sig fint pakket i plastic i 4-5 dage.


Ingredienser

200 g rå marcipan
300 g sukker
3 æggehvider
25 g mel

Fremgangsmåde:

Hak marcipan og sukker meget fint i foodprocessoren. Tilsæt hvider og mel og kør, til massen er glat og sammenhængende.

Spred ud på bagepapir, ca. 24 cm i diam. Bages gyldenbrun ved 175 grader i ca. 30 min. Afkøl på en rist.

Kan bruges som bund for flødeskum, fromager eller creme plus til sommerens dejlige frugter og bær.


Læs mere om:

Læs også