Desserter
22. august 2013Marmelade: Hyben med vanilje
En hjemmelavet marmelade med hyben vil blive et hit på morgenbordet. I denne opskrift på hybenmarmelade er tilsat vanilje, som gør hybenmarmeladen ekstra lækker
Af: Louise Dandanell Ørsted
Marmelade: Hyben med vanilje
Tid: 45 min.
400 g rensede hyben
½ dl vand
½ flækket vaniljestang
150 g sukker
Saft af ½ øko-citron
Hyben er på flere måder en fantastisk frugt. Læs her, hvor sunde hyben er
Halvér hyben og fjern kernerne med en lille skarp kniv eller ske. Skyl hybenfrugterne godt. Kog dine hyben møre i vand. Tilsæt vanilje, sukker og citron og kog marmeladen igennem. Smag evt. til med mere sukker og citron. Kom hybenmarmeladen på rene glas. Fjern vaniljestangen, når din hjemmelavede marmelade med hyben skal spises.