Brød og bagværk
19. november 2012Marokkansk appelsin-mandel-kage
Nyd den søde appelsin-mandel-kage til gløgg eller til en kop kaffe. Du kan også servere lagen med en kugle god vaniljeis
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Marokkansk appelsin-mandel-kage
3 økologiske appelsiner
400 g mandler, blendet til mel
50 g kokosmel
200 g flormelis
50 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 æg
APPELSINSIRUP:
saften af 2 appelsiner
1 dl sukker
DRYS:
ristede kokosflager
Kog de hele appelsiner i vand i 2 timer. Lad dem køle helt af. Flæk dem; fjern kernerne, og blend appelsinerne til en fin puré. Bland mandelmel med kokosmel, flormelis, hvedemel og bagepulver, og vend det i appelsinpureen. Rør æggene i, ét ad gangen. Hæld dejen i en smurt, 20 cm stor springform. Bag kagen i en 180° varm ovn i 45 minutter. Prik den med en gaffel.
Kog appelsinsaften med sukker til en tyk sirup, og hæld den over kagen. Drys med kokosflager.