Mad
6. juni 2014Rødgrød med fløde
Rødgrød med fløde er bare smagen af dansk sommer - velbekommen!
Af: Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Rødgrød med fløde til 4 personer
INGREDIENSER 500 g blandede bær (f.eks. jordbær, ribs, solbær og blåbær) 1 dl vand 150 g rørsukker 1 vaniljestang 100 g hindbær ½-1 spsk. kartoffelmel vand TIL SERVERING ½ l piskeflødeOpskrift - sådan laver du rødgrød med fløde
1. Rens bærrene. Læg alle de blandede bær (undtagen hindbær) i en gryde med vand, sukker og flækket vaniljestang. Rør godt rundt, og lad bærrene stå lidt, så de safter. Sæt derefter gryden over svag varme, og lad bærrene koge op. Fjern skum fra overfladen med en ske, og lad bærrene koge 2-3 minutter. Tag gryden af varmen, og læg hindbærrene i, så de forbliver så hele som muligt. 2. Rør kartoffelmel sammen med lidt koldt vand, og hæld det i grøden i en tynd stråle under omrøring, når den er lige under kogepunktet. Rødgrøden må ikke koge, når der er tilsat kartoffelmel, så bliver grøden ”lang”. Rør rødgrøden godt igennem, og lad den køle helt af. Servér den med fløde til.Til forret og hovedret til den perfekte gæstemiddag med nem sommermad anbefaler vi
FORRET: Kold agurkesuppe - Få opskriften her
HOVEDRET: Jomfruhummer og kartoffelsalat med rygeost og radiser- Få opskriften her