Mad
19. november 2012

Salt flødekaramel

Jeg har virkelig en svaghed for fedt, salt og sødt. Og når alle tre ting forenes i en lille, snasket karamel, er jeg lykkelig
Af: Louisa Lorang
flødekarameller

Foto: Anders Schønnemann

Salt flødekaramel (masser af karameller)

Opskriften kræver, at du har et sukkertermometer, som fås til ca. 100 kr.

DET SKAL DU BRUGE
300 g sukker
150 g farin
150 g lys sirup
150 g smør
3 dl piskefløde
olie til formen
1-2 tsk. flagesalt

Opskrift - sådan laver du salte flødekarameller

1. Kom sukker, farin, smør, fløde og sirup i en gryde, og lad det hele koge op. Lad massen simre over middel varme. Rør indimellem hvis nødvendigt, men brug en træske. Lad karamelmassen blive 123°. Det tager 30-40 minutter.

2. Kom karamelmassen i en smurt form på ca. 18 x 18 cm. Lad den sætte sig i et par minutter, og drys den med flagesalt. Lad karamellen køle helt af i køleskab, helst til næste dag. Skær den i terninger, og pak evt. karamellerne ind i madegnet plastik smurt med en smule madolie, eller benyt fedtpapir. Opbevar karamellerne i køleskab.

TIP: Hvis du ikke er til salt og sødt sammen, kan du lave karamellerne uden salt

Få de bedste opskrifter på alle julens lækreste kager

Læs mere om:

Læs også