Salt flødekaramel
Foto: Anders Schønnemann
Salt flødekaramel (masser af karameller)
Opskriften kræver, at du har et sukkertermometer, som fås til ca. 100 kr.
DET SKAL DU BRUGE
300 g sukker
150 g farin
150 g lys sirup
150 g smør
3 dl piskefløde
olie til formen
1-2 tsk. flagesalt
Opskrift - sådan laver du salte flødekarameller
1. Kom sukker, farin, smør, fløde og sirup i en gryde, og lad det hele koge op. Lad massen simre over middel varme. Rør indimellem hvis nødvendigt, men brug en træske. Lad karamelmassen blive 123°. Det tager 30-40 minutter.
2. Kom karamelmassen i en smurt form på ca. 18 x 18 cm. Lad den sætte sig i et par minutter, og drys den med flagesalt. Lad karamellen køle helt af i køleskab, helst til næste dag. Skær den i terninger, og pak evt. karamellerne ind i madegnet plastik smurt med en smule madolie, eller benyt fedtpapir. Opbevar karamellerne i køleskab.
TIP: Hvis du ikke er til salt og sødt sammen, kan du lave karamellerne uden salt