Brød og bagværk
5. februar 2015

Små cheesecakes med chokoladecookies og hvid chokolade

Cheesecake på den frække måde med chokoladecookies som bund. Mums! Brug små kageringe af metal til at forme de små cheesecakes. Alternativt kan du lave én stor kage i en springform.
Af: Susanne Plamqvist
Små cheesecakes med chokoladecookies og hvid chokolade

Foto: Henrik Freek Christensen

Små cheesecakes med chokoladecookies og hvid chokolade til 4-6 personer

INGREDIENSER

BUND80 g smør175 g chocolate chip cookies (f.eks. fra Karen Volf)25 g sukker4-6 små kageringe (eller en springform, 24 cm i diameter)neutral olie til formene FLØDEOSTCREMEskal og saft af 1 usprøjtet citron3 blade husblas1½ dl piskefløde150 g hvid chokolade200 g flødeost naturel120 g sukker TIL SERVERING3-4 passionsfrugter

Opskrift - sådan laver du små cheesecakes med chokoladecookies og hvid chokolade

1. Bund: Smelt smørret. Knus småkagerne, og bland dem sammen med smør og sukker. Smør 4-6 små kageringe med olie, og stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres småkagemassen sammen i bunden af kageringene. 2. Flødeostcreme: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Riv og pres citronen. Lun citronsaften i en lille gryde. Knug vandet af den udblødte husblas, og smelt den i citronsaften. Pisk fløden til blødt skum. Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Pisk flødeost sammen med sukker og citronskal. Pisk den smeltede chokolade i. Rør eller pisk den lune citronsaft med husblas i i en tynd stråle. Vend flødeskum i, lidt ad gangen. Fordel cremen oven på kagebundene, når den er stivnet lidt. Dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over. Løsn kanten med en kniv, og tryk forsigtigt kagerne ud. Skrab indmaden ud af passionsfrugterne, og fordel den oven på kagerne. PRØV OGSÅ: Cheesecake med hvid chokolade og lakrids

Læs også