Stegte ris med svampe
Foto: Anders Schønnemann
Fantastisk "restemad". Nemt, sundt og virkelig en favorit hjemme hos mig. Brug de svampe og det grønt, du har i køleskabet. Men altid soja, sukker og æg. Så kan det ikke gå helt galt.
300 g portobellosvampe
lidt olie til stegning
½ kinakål, fintsnittet
3 fed hvidløg i tynde skiver
3 æg
3 dl kogte ris
2 tsk. sukker
½ dl soja
1 dl peanuts
1 håndfuld groftplukket
koriander
TILBEHØR:
soja eller sød chilisauce
Rens svampene med en børste eller svamp, og skær dem i skiver. Steg dem i olie på en varm pande, til de er gyldne og lækre. Tag dem af panden.
Steg kål og hvidløg i 1-2 minutter i lidt ny olie på den varme pande. Tag dem af panden.
Steg æggene som til røræg på den varme pande. Kom ris, svampe og kål ved, og varm det hele igennem. Smag til med sukker og soja.
Servér straks de stegte ris med peanuts og koriander på toppen og med soja eller sød chilisauce til.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her (link fjernet)
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Fredag