Mad
1. december 2018

3 festlige nytårscocktails

Man går så meget op i at vælge den helt rigtige menu med tilhørende vin, men hvad med at gå all-in på cocktails? Her er tre festlige nytårscocktails, som passer til hver sit tidspunkt på aftenen. God fest!
Af: Timm Vladimir
nytårscocktails

Foto: Columbus Leth

3 FESTLIGER NYTÅRSCOCKTAILS

French 75 Lav drinken klar, til når gæsterne ankommer, så I kan nyde den til nytårstalen (1 cocktail) DET SKAL DU BRUGE ½ dl sukker ½ dl vand 4 cl gin 2 cl citronsaft isterninger 6-8 cl champagne usprøjtet appelsinskal til pynt Kog en sukkersirup af sukker og vand, og køl det helt af. Shake 2 cl sukkersirup sammen med gin, citronsaft og godt med isterninger. Strain over i et champagne- glas. Top med champagne, og pynt med strimlet appelsinskal.
Espresso Martini Drop kaffen efter middagen, og servér i stedet en forfriskende kaffecocktail (1 cocktail) DET SKAL DU BRUGE 5 cl god vodka 3 cl kaffelikør (f.eks. Heering eller Kahlua) 3-4 cl espresso isterninger evt. lidt sukkersirup hele kaffebønner til pynt Shake vodka, kaffelikør og espresso sammen med masser af isterninger – længe for at få en tyk skum. Smag på drinken, og tilsæt evt. lidt sukkersirup, hvis du foretrækker den lidt sødere. Strain over i et Martiniglas, og pynt med hele kaffebønner. PRØV OGSÅ: Få flere idéer til lækre nytårscocktails Pisco Passion Sour Når festen er godt i gang, er en syrlig og sød cocktail lige sagen (1 cocktail) DET SKAL DU BRUGE ½ dl sukker ½ dl vand isterninger 5 cl Pisco (klar brandy, der stammer fra Sydamerika) 3 cl limesaft 1 cl æggehvide 1 passionsfrugt Kog en sukkersirup af sukker og vand, og køl det helt af. Fyld et cocktailglas med isterninger for at køle glasset. Shake 2 cl sukkersirup sammen med pisco, limesaft, æggehvide, halvdelen af passionsfrugtens kerner og masser af isterninger. Sigt isen fra, når shakeren er helt kold. Shake først uden is for at få ekstra meget skum, tilsæt så isen igen, og shake, til det hele er nedkølet. Fordel den resterende del af passionsfrugten i glasset. Hæld cocktailen over uden at straine (filtrere, red.), og servér straks.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også