PYNTcitronverbena
SPRØDE TORTILLACHIPS4 små majstortillaer (mexicanske pandekager)3 spsk. olivenoliesalt
TOMATSALSA1 tomat1 lille rødløg 1 frisk rød chili1 spsk. friskhakket koriander3 spsk. olivenoliesaft af 1 limefrugtsalt og friskkværnet peber 1. Ryst mezcal, Cointreau, verbenablade, limesaft og is sammen i en shaker, til drinken er mixet godt. Bland salt og sukker på en tallerken. Skær limefrugten i 2 både, og kør 1 limebåd rundt langs kanten på hvert af glassene. Vend herefter glassenes kant ned i salt-sukker-blandingen. Hæld drinken gennem en si, og fordel den i de 2 glas. Pynt med blade af citronverbena, og læg evt. et par isterninger i glassene. 2. SPRØDE TORTILLACHIPS: Tænd ovnen på 180°. Skær tortillaer ud i trekanter, og pensl med olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Drys med lidt salt. 3. TOMATSALSA: Skyl tomaten, og skær den i tern. Pil og hak rødløg. Rens og hak chilien. Rør tomat, løg og chili sammen med koriander og olie. Smag til med limesaft, salt og peber.
PRØV OGSÅ: Mojito med jordbær og mynte
Cucumber spritz og agurk med rygeostcreme og rejer
Tid: 15 minutterAntal personer: 2
DET SKAL DU BRUGE2 skiver agurk6 skiver limefrugtisterninger6 cl vodka6 cl tør vermouth10 cl mineralvand10 cl tonic
AGURK MED RYGEOSTCREME OG REJER1 spsk. rygeost1 spsk. cremefraiche 18 %salt og friskkværnet peber6-8 skiver af agurk75 g rejerdild 1. Fordel agurkeskiver, limeskiver og isterninger i 2 glas. Hæld vodka, vermouth, mineralvand og tonic på. 2. AGURK MED RYGEOSTCREME OG REJER: Rør rygeost sammen med cremefraiche. Smag til med salt og peber. Fordel rygeostcremen i toppe oven på agurkeskiverne, og top med rejer og dild.
PRØV OGSÅ: Sprød snack med fetacreme
Bramble med snack af røget svinemørbrad
Tid: 15 minutterAntal personer: 2
DET SKAL DU BRUGE1 dl sukker1 dl vand10 cl gin6 cl friskpresset citronsaftisterninger3 cl brombærlikør4 friske brombær ½ limefrugt
SNACK AF RØGET SVINEMØRBRAD8 brombær4 skiver røget svinemørbrad8 små træspydmynteblade 1. Kog en sirup af sukker og vand i en gryde. Lad den køle helt af. Hæld 3 cl sirup, gin og citronsaft og isterninger i en shaker, og ryst, til drinken er mixet godt sammen. Læg et par isterninger i 2 glas. Si drinken, og fordel den i glassene. Hæld brombærlikør over. Pynt glassene med brombær og limefrugt skåret i både. 2. SNACK AF RØGET SVINEMØRBRAD: Skyl brombærrene. Skær skiverne af svinemørbrad over i 2 halvdele, og rul hvert stykke sammen omkring 1 brombær. Fæstn med små træspyd, og pynt med mynteblade.