En æblekage, der virkelig overrasker: Pink Lady®-æblekage med pecannødder og honning
Du har sikkert lavet æblekage tusindvis af gange, men er du klar til at tage den sanselige oplevelse til næste niveau?
Pink Lady®-æblet, som med garanti er en af familiens favoritter som snack i madpakken eller som et friskt mellemmåltid er nemlig ikke bare lækkert i rå tilstand. Bages det fremhæves æblets unikke syre-sødme kompleksitet nemlig og den søde balance bliver en behagelig og blød smagsoplevelse, der tager dine desserter til nye højder. Og så er det endda et æble, som er dyrket ud fra de mest pertentlige principper.
Nøglen til et godt resultat, når man går i køkkenet, handler nemlig ikke bare om teknik, men om gode råvarer. Det sprøde Pink Lady® æble er dyrket i det frodige sydeuropæiske klima og skiller sig ud fra øvrige æbler, fordi det er avlet med en kompromisløs opmærksomhed på alle detaljer og trin i dyrkningsprocessen. Det er dyrket med omhu og øje for at smagen udvikler sig til den velkendte profil, der gør æblet til hele familiens favorit.
Foto: Pink Lady
Pink Lady® omfavner den stolte æbledyrkningstradition, men skyr samtidig ikke moderne innovation, der kan give både frugter og den omkringliggende natur de bedste vilkår for at trives. Derfor har æblebønderne adopteret moderne teknikker, der er blevet naturligt integrerede i dyrkningsprocessen, og sikrer, at hvert æble er af højeste kvalitet.
Når familien går i køkkenet for at skabe lækkerier, der er til glæde for alle, er dyrkningsprocessen blot endnu et lag, der gør Pink Lady® til det oplagte valg. Her vælger man nemlig ikke et blot æble, der er yderst velegnet til madlavning, men et æble, som er dyrket under de rette forhold.
Skab glæde i familien med denne særlige æblekage, der overrasker med sine hele, indbagte Pink Lady® æbler, og oplev hvordan æblets perfekte syre-sødmebalance giver kagen en smag, der er ulig nogen anden.
Opskrift
Pink Lady®-æblekage med pecannødder og honning
Ingredienser
- 4 æg
- 4 spiseske blomsterhonning + ekstra til servering
- 80 g sukker
- 2 tsk bagepulver
- 200 g hvedemel
- 100 g smør (usaltet)
- 50 g pecannødder + ekstra til servering
- 3 Pink Lady® æbler
Fremgangsmåde
- Skær smøret i små tern og lad det blive blødt ved stuetemperatur i cirka 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Tilsæt sukkeret til det bløde smør og pisk til massen bliver cremet.
- Tilsæt æg og pisk.
- Si mel og bagepulver i massen og rør sammen.
- Hak pecannødderne groft og tilsæt dem kagedejen med honningen.
- Smør en aflang kageform med smør og drys med mel og tilsæt kagedejen.
- Skræl Pink Lady æblerne og fjern kernehuset med en kerneudstikker.
- Placer hvert hele æble i kagedejen og bag kagen i ovnen i 40 minutter.
- Når kagen er færdigbagt afkøles den til stuetemperatur inden den tages ud af formen. Dryp kagen med honning og drys med ekstra pecannødder inden servering.
Om Pink Lady®
Pink Lady® er smagen af terroir – en unik kombination af jord, klima og dyrkningsprincipper, der giver æblet sin uforlignelige karakter. Hvert bid transporterer dig til frodige sydeuropæiske æbleplantager, hvor natur og landbrug går hånd i hånd.
Pink Lady®s æblebønder sikrer optimale forhold for smag og tekstur, samtidig med at de arbejder mod mere ansvarlige principper. Dette indebærer præcisionsmonitorering af plantager, vildtvoksende græs for biodiversitet og teknologier som fugtighedssensorer og drypvanding, der reducerer vandspild. Bierne spiller en central rolle i plantebestøvningen, og gennem Pink Lady®s Bee Pink-program beskyttes både bier og andre bestøvere på plantagerne. Fugle og flagermus hjælper med at kontrollere skadedyrsbestanden naturligt, mens ikke-invasive metoder som ler og net beskytter æblerne mod sol og vejr.
Pink Lady® forener tradition og biodiversitet for at skabe æbler, der ikke kun smager godt, men også er dyrket med respekt for naturen.