Fasanbryst og perlebygsalat
Foto: Martin Tanggaard
TID: 55 MIN.
Ingredienser:
1 dl perlebyg
Grøntsagsbouillon
2 porrer
2 gulerødder
½ knoldselleri
1 pastinak eller persillerod
1 lille løg
Smør + olivenolie
1-2 timiankviste
Salt, peber
2 spsk konc. tomatpuré
2 fasanbrystfileter
2 skiver parmaskinke
1½ dl vildtbouillon
½ dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Kog perlebyggen i bouillon efter anvisning på pakken.
Varm ovnen op til 175 grader.
Skær grøntsagerne i skiver og terninger og rist dem på en sauterepande i 2 spsk olie i 4-5 min. Krydr med timian. Rør tomatpuré og 1½ dl grønsagsbouillon sammen og hæld i panden og lad det hele småsnurre under låg i ca. 10 min. Tag af varmen og lad det trække i 10-15 min. Smag til med salt og peber.
Vend drænet perlebyg i lige inden servering. Dup kødet tørt og krydr med salt og peber. Vikl parmaskinke om, og steg det i lige dele smør og olie ved middelvarme i ca. 3 min. på hver side. Kog panden af med vildtbouillon og fløde, kog det lidt ind, smag til og server til kødet og salaten.