Fiskefilet med rodfrugtremoulade
foto: Bjørn Jakobsen
Fiskefilet med rodfrugt-remoulade (Tid: 10 min.)
Ingredienser
12 rødspættefileter
Havsalt, friskkværnet peber
50-100 g rugmel
100 g smør
2 spsk solsikkeolie
Grov rodfrugt-remoulade:
1 persillerod
1 gulerod
3 syltede drueagurker, 50 g
1 spsk dild
1 spsk kørvel
1 skalotteløg
1 dl god mayonnaise
½-1 dl creme fraiche 18%
Lidt sukker
Fremgangsmåde
Krydr fiskefileterne med salt og peber og vend dem i rugmel. Smelt smør og olie på en stor pande og steg rødspætterne helt sprøde og flot gyldne i ca. 3 min. på hver side.
Rodfrugtremoulade: Skræl og skær persillerod og gulerod i små terninger, kog dem i letsaltet vand i 2 min.
Afkøl og dup dem tørre.
Bland grøntsagerne med drueagurker, skåret i små terninger, finthakkede krydderurter og skalotteløg.
Vend mayonnaise i sammen med creme fraiche, og smag til med salt, peber og
sukker.
LÆS MERE: Du kan også forsøge dig med en remoulade der er lidt sundere, se en opskrift her