Kammuslinger er en udsøgt spise, men drukner ofte let i snakken og virakken om andre skaldyr. Men faktisk kræver de meget lidt tilberedelse og går perfekt i spænd med enkelte gode råvarer. Glæd dig til en af havets store guldklumper...
Det skal du bruge (4 pers)
2 små blomkål
1 spsk smør
1 fed hvidløg
1½ dl sødmælk
Salt og peber
TILBEHØR
2 skalotteløg
4 skiver parmaskinke
8 store kammuslinger
Olivenolie
Brøndkarse til pynt
Ristede flute-stykker
Fremgangsmåde
Skyl og rens blomkålshovederne, fjern stokkene og skær blomkålene i mindre buketter.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt blomkålsbuketterne. Dæk med vand og kog kålen mør - det tager ca. 12 minutter.
Pil hvidløget og hak det groft.
Blend den kogte blomkål med hvidløg og spæd med lidt kogevand til en ensartet puré.
Hæld puréen i en lille kasserolle og kog den op med sødmælk.
Smag suppen til med salt og peber.
Pil skalotteløget og hak det i fine tern.
Steg parmaskinken sprød på panden og læg det på en rist.
Steg skalotteløget gyldent på panden i et par minutter.
Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle, vend dem i olie og steg på en grillpande ca. 2 minutter på hver side.