Kammuslinger med asparges
Forretter

Kammuslinger med asparges

22. februar 2012(Opdateret 22.02.12)
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Der skal både bruges hvide og grønne asparges til denne frokostopskrift på kammuslinger med asparges

Det skal du bruge

  • 200 g friske hvide asparges
  • 200 g friske grønne asparges
  • 1 dl fiskebouillon
  • 200 g kammuslinger
  • 15 g smør
  • Salt, peber
  • ½ dl tør hvidvin
  • Krydderurter - f.eks. kørvel,
  • skovsyre, syre eller dild
  • 100 g groft brød.

Kan også tilberedes med jomfruhummerhaler og havtaskekæber.

Fremgangsmåde

  1. Bræk det nederste træede af aspargesene og skræl de hvide. Skær aspargesene i lidt mindre stykker.
  2. Kog skræller og de træede stykker i bouillon i 5 min. under låg og si lagen.
  3. Damp de snittede asparges i 2-3 min. i den siede lage.
  4. Steg kammuslingerne i smør i 1-2 min. på hver side og krydr med salt og peber. Hæld vinen over og kog ind, tilsæt asparges samt lage, kog op og smag til. Anret i dybe tallerkener, pynt med krydderurter og servér med brød.

Se flere opskrifter med kammuslinger her.

Læs også