Der skal både bruges hvide og grønne asparges til denne frokostopskrift på kammuslinger med asparges
Det skal du bruge
200 g friske hvide asparges
200 g friske grønne asparges
1 dl fiskebouillon
200 g kammuslinger
15 g smør
Salt, peber
½ dl tør hvidvin
Krydderurter - f.eks. kørvel,
skovsyre, syre eller dild
100 g groft brød.
Kan også tilberedes med jomfruhummerhaler og havtaskekæber.
Fremgangsmåde
Bræk det nederste træede af aspargesene og skræl de hvide. Skær aspargesene i lidt mindre stykker.
Kog skræller og de træede stykker i bouillon i 5 min. under låg og si lagen.
Damp de snittede asparges i 2-3 min. i den siede lage.
Steg kammuslingerne i smør i 1-2 min. på hver side og krydr med salt og peber. Hæld vinen over og kog ind, tilsæt asparges samt lage, kog op og smag til. Anret i dybe tallerkener, pynt med krydderurter og servér med brød.