Opskrift: Lysegrøn bønnesalat
Foto: Anders Schønnemann
Lysegrøn bønnesalat til 4 personer
Ingredienser:
1 dl sorte kikærter eller små sorte bønner (evt. kidneybønner fra dåse)
1 dl små sortøje-bønner (black-eyed peas)
100 g friske grønne bønner (evt. fra frost)
ca. 200 g frosne, pillede edamamebønner (sojabønner)
3 fintsnittede forårsløg eller 1 medium rødløg i meget tynde både
1-2 æbler i tynde både
Dressing:
1-2 tsk. wasabipulver eller -pasta
½-1 spsk. koldt vand
1½ spsk. mayonnaise
1 spsk. olie
saft af ½-1 appelsin
kværnet peber
friske krydderurter eller ærtespirer til pynt
Sådan gør du:
1. Udblød de tørrede bønner hver for sig i rigeligt koldt vand i mindst 8 timer. Skyl dem godt, og kog dem i nyt vand. De sorte kikærter har lang kogetid, ca. 2 timer, de andre ca. 40 minutter. Lad dem dryppe af.
2. Blanchér de grønne bønner i et par minutter, og køl dem af i iskoldt vand. Lad dem dryppe af, og del dem i mindre, skrå stykker. Edamamebønnerne skal bare tø op.
3. Snit løg og æbler tyndt. Pisk wasabipulver ud i vand, og rør mayo, olie og appelsinsaft i, til konsistensen er ret tynd. Smag til, så smagen er skarp. Vend alle ingredienserne i, og lad det trække i ½-1 time. Servér på et smukt fad