Mad
23. april 2013Skyr med knas
Sund morgenmad med sprøde nødder og friske bær. Få opskriften på skyr med knas her
Af: Louisa Lorang og Birgitte Nymann
Skyr
1 meget moden banan
2 dadler uden sten
125 g blåbær
(optøede, hvis fra frost)
1 dl æblemost
½ dl rugflager
½ dl græskarkerner
½ dl mandler, groft hakkede
400 g skyr (eller andet fedtfattigt
mejeriprodukt)
125 g blåbær
Sådan gør du:
Blend banan, dadler, blåbær og æblemost. Rist rugflager, græskarkerner og mandler i ovnen ved 185° i 7-10 minutter, til de er sprøde. Lad dem køle af på pladen. Bland blåbærpureen med skyr, og servér straks med ristet knas og blåbær.
Tip:
Bland gerne en dobbelt portion skyr. Den kan holde i 2 dage i køleskab. Spiser du skyr ofte kan du med fordel laver knas til flere dage. Det holder uden problemer i tæt lukket glas eller dåse i 1 uge.