Mad
22. november 2011

Fransk sylte

Fransk sylte med svineskank, urter, kalvekød, hvidvin og skalotteløg.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/ca5e1e020a8446ffb1e3c1755af18aa6.jpg

foto: bjørn jakobsen

Fransk sylte med svineskank, urter, kalvekød, hvidvin og skalotteløg.

Ingredienser Fremgangsmåde 1 svineskank
Lidt urter, estragon
og persillestilke
500 g kalvekød (bov, klump)
2 dl hvidvin
Ca. 2 spsk estragoneddike
1-2 fed hvidløg
3 skalotteløg
Salt, peber
Husblas (2½ blad til ½ l suppe)

Kog skanken med urter og krydderurter i 1 time.

Tilsæt kalvekødet og kog det hele i yderligere 1 time.

Tag kødet op, si suppen og kog ned med vin, eddike og hakkede hvid- og skalotteløg.

Kassér fedt, ben og svær og skær kødet i terninger.

Når suppen er kogt ned til ca. ½ l, hældes udblødt husblas i.

Rør suppe i kødet, til konsistensen er passende og smag til.

Kom i en form og stil i køleskabet til servering.

Læs mere om:

Læs også