Mad
22. november 2011Fransk sylte
Fransk sylte med svineskank, urter, kalvekød, hvidvin og skalotteløg.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
foto: bjørn jakobsen
Fransk sylte med svineskank, urter, kalvekød, hvidvin og skalotteløg.
Lidt urter, estragon
og persillestilke
500 g kalvekød (bov, klump)
2 dl hvidvin
Ca. 2 spsk estragoneddike
1-2 fed hvidløg
3 skalotteløg
Salt, peber
Husblas (2½ blad til ½ l suppe)
Kog skanken med urter og krydderurter i 1 time.
Tilsæt kalvekødet og kog det hele i yderligere 1 time.
Tag kødet op, si suppen og kog ned med vin, eddike og hakkede hvid- og skalotteløg.
Kassér fedt, ben og svær og skær kødet i terninger.
Når suppen er kogt ned til ca. ½ l, hældes udblødt husblas i.
Rør suppe i kødet, til konsistensen er passende og smag til.
Kom i en form og stil i køleskabet til servering.