Franske nødde-marengs med kaffecreme
Foto: Anders Schønnemann
Franske nødde-marengs med kaffecreme
(ca. 25 stk. afhængig af størrelse)
MARENGS
75 g finthakkede smuttede mandler
75 g finthakkede hasselnødder
2 bægre pasteuriserede æggehvider
250 g flormelis
KAFFECREME
100 g lys chokolade
100 g mørk chokolade (gerne 70 %)
3 tsk. Nescafé-pulver
30 g glukose (Morten Heiberg,fås bl.a. i Brugsen)
30 g koldt smør i små terninger
Marengs: Hak mandler og nødder helt fint, så det ligner mel. Pisk æggehviderne helt stive. Bland sukker og mandel-nødde-mel, og vend det i hviderne med kraftige tag. Sprøjt kagerne på bagepapir, eller sæt dem på med en stor teske. Lad dem stå i ½ time, så de falder lidt sammen og får en tør overflade (det giver den rigtige franske facon efter bagning). Bag dem midt i en 140° varm ovn i 10-15 minutter (brug ikke varmluft til marengs!). Køl dem af, og læg dem i dåse.
Kaffecreme: Hak al chokoladen fint. Opløs kaffen i så lidt vand som muligt. Varm glukosen op, og hæld den over chokoladen sammen med kaffen. Rør godt, så det smelter helt. Rør smørret i. Lad cremen køle af og stivne. Læg kagerne sammen med et lag af cremen inden servering. Kagerne kan drysses med et fint lag flormelis.
PRØV OGSÅ: Alle julens skønneste kager