Mad
1. december 2014Frikadeller med æble, timian og stuvet spidskål
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter med ægte julesmag Her får du opskriften på frikadeller med æble, timian og stuvet spidskål
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Frikadeller med æble, timian og stuvet spidskål til 4 personer
Frikadeller er og bliver skøn hverdagsmad. Og en kold frikadelle på en skive rugbrød er hellere ikke at fornægte. Disse frikadeller får en god syrlig smag fra både æblejuice og friske æbletern. INGREDIENSER TIL FRIKADELLER 50 g rasp 80 g æblejuice 1 lille løg 1 æble 10-15 kviste frisk timian 400 g hakket kalv og flæsk salt muskatnød smør + olie til stegning STUVET SPIDSKÅL 1 lille spidskål 50 g smør til stegning salt muskatnød 1-2 dl piskefløde TILBEHØR TIL FRIKADELLER kogte kartoflerOpskrift - sådan laver du frikadeller med æble, timian og stuvet spidskål
1. Frikadeller: Bland rasp og æblejuice i en skål. Lad det trække i 10 minutter, til det er blevet til mos. Pil løget, og hak det fint. Skyl æblet, og skær det i små tern. Pluk bladene af timiankvistene. Læg kødet i en skål sammen med løg, æble, timian, salt og et nip revet muskatnød. Tilsæt raspblandingen, og rør farsen til frikadeller sammen i en røremaskine eller med en elpisker i 5-6 minutter, til farsen er fast. Form farsen til frikadeller på størrelse med et æg, og steg dem i smør og olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side. 2. Stuvet spidskål: Skær spidskålen i tynde strimler. Brun smørret i en gryde, og hæld spidskålen i. Lad kålen mørne – den må gerne tage lidt farve. Krydr med salt og revet muskatnød efter smag. Tilsæt fløde, og kog det langsomt ind under omrøring, til fløden er tyknet. Servér som tilbehør til frikadellerne sammen med kogte kartofler.UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Lammerack med krydrede hvide bønner – Få opskriften her
Svinekoteletter med brombærkompot og kartoffelmos – Få opskriften her
Helstegt kylling med gransalt og ovnbagte kartofler – Få opskriften her
Bygotto med rødbeder og friske krydderurter – Få opskriften her