Fyldt kalkun (stuffed turkey)

Foto: Anders Schønnemann
Ingredienser til fyld kalkun:
(nok til 8-12 personer)
1 kalkun, 4-5 kg
groft salt
FYLD:
1 æble i terninger
3 stilke bladselleri i skiver
10 salvieblade, hakkede
10 svesker, hakkede
3 skiver toastbrød uden skorpe
75 g pinjekerner
2 æg
salt
ENDVIDERE:
smeltet smør
Sådan laver du fyldt kalkun
Tjek kalkunen for fjer og blodrester. Dup den tør med køkkenrulle, og sæt den i et ovnfast fad. Gnid den med salt.
Vend æble, bladselleri, salvie, svesker, grove krummer af toastbrød, pinjekerner og æg sammen. Krydr fyldet med salt, og fyld kalkunen med det.
Sæt kalkunen i en 200° varm ovn (varmluft) i 30 minutter. Skru ned til 160°, og steg den videre i 4-5 timer. Pensl den jævnligt med smeltet smør, især på brystet. Læg folie over den, hvis den bliver for mørk.
Tjek, om din kalkun er færdig: Test ved låret - er det løst og mørt, er kalkunen færdig. Tjek fyldet - er æggemassen i fyldet stivnet og tilberedt og fyldet meget varmt, er kalkunen færdig!
Fyldt kalkun skal serveres straks.
TIP: Servér gerne traditionelt "dansk" tilbehør til fyldt kalkun: Kartofler, brunede kartofler, sød gelé m.m.
